Χ.ΤΟΨΙΔΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Χ.ΤΟΨΙΔΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
      ΠΡΟΣ: Κον Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

 

Κον Κώστα Σρέκα

Υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος

 

Θέμα: «Αυξήσεις τιμών ηλεκτρικής ενέργειας»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Έβρου γίνεται καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας και της απόγνωσης των επιχειρηματιών της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ένα σφοδρότατο κύμα ανατιμήσεων στις χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια τους τελευταίους μήνες έχουν δημιουργήσει οξύτατα προβλήματα στις επιχειρήσεις, το κόστος λειτουργίας των οποίων έχει εκτοξευθεί, ενώ πολλές από αυτές κινδυνεύουν με παύση εργασιών αλλά και με διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας καταβολής των οφειλομένων.

Το πρόβλημα αυτό απειλεί εκ νέου τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας και της δεκαετούς οικονομικής

ύφεσης, ενώ σοβαρό είναι το πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων, λόγω εξαγωγικής αδυναμίας, εξ αιτίας του ανταγωνισμού με τις χαμηλές τιμές των εισαγόμενων προϊόντων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που θα αντισταθμίσει τις αυξήσεις των χρεώσεων στην ηλεκτρική ενέργεια, είναι άκρως επιβεβλημένη. Το Επιμελητήριο Έβρου προτείνει ενδεικτικά τις ακόλουθες προτάσεις, οι οποίες θα συνδράμουν στην αποφυγή λουκέτων σε επιχειρήσεις του ακριτικού νομού μας:

  • Δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων.
  • Παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις για επιλογή σταθερού τιμολογίου, ώστε να περιοριστεί η εξάρτηση τους από την χρηματιστηριακή τιμή ενέργειας.
  • Παροχή δυνατότητας αποπληρωμής των λογαριασμών με τις αυξημένες τιμές του ρεύματος σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την έκδοσή τους.
  • Επιδότηση του τιμολογίου για όλες τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα των αυξημένων χρεώσεων

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε επιτακτικά την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων της Π.Ε Έβρου και την άμεση εφαρμογή μέτρων που θα αποτρέψουν τον περαιτέρω αφανισμό των Ελλήνων επιχειρηματιών και θα διατηρήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία και το ανθρώπινο δυναμικό μας.

            Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή στο αίτημά μας.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο