Ιστορικό

Τελευταία νέα

Αξιότιμοι κύριοι/ες, Σας προωθούμε πρόσκληση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προς Πολύ Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΠΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης & κλωστοϋφαντουργίας για δωρεάν συμμετοχή σε δράση συμβουλευτικής υποστήριξης. Η εν λόγω δράση υλοποιείται από το Επιμελητήριό μας στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου CREATIVE HUB, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», και απευθύνεται σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην ελληνική πλευρά της επιλέξιμης περιοχής του Προγράμματος, η οποία περιλαμβάνει τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά για τη διακίνηση της παρακάτω πρόσκλησης στα μέλη σας, ώστε να μπορέσουν να ενημερωθούν εγκαίρως και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία συμμετοχής στη δράση. Επισημαίνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής είναι η Δευτέρα, 10.10.2022. Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία. Με εκτίμηση, Αγγελίδου Σταυρούλα Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Διεύθυνση Στατιστικής, Μελετών & Έρευνας Τμήμα Μελετών & Έρευνας Τσιμισκή 29, ΤΚ 546 24 Τηλ. 2310370182
Ανακοίνωση Περίληψης Διακήρυξης του Υπ΄ Αριθμ: 38/22 Δγσμού
Διακήρυξη υπ’ αρίθμ. 39/22 του 251ΓΝΑ για την Προμήθεια Αναλώσιμου Υγειονομικού Υλικού για Κάλυψη Αναγκών του Εργαστηρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας
ΠκΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ “ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ”

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
1921
Το Επιμελητήριο Έβρου ιδρύθηκε το 1921 με το Βασιλικό Διάταγμα 5/10/1921 (Φ.Ε.Κ. 192/1921) και είχε την επωνυμία: «Εμπορικόν και Βιομηχανικόν Επιμελητήριον Δεδεαγάτς Θράκης». Κατά τη μακρόχρονη πορεία του το Επιμελητήριο Έβρου ανέπτυξε πολυποίκιλη δραστηριότητα, πάντοτε στο πλαίσιο των Νόμων 184/1914, 1089/1980, 1746/1988 και 2081/1992 και τον 4497/2017 ο οποίος ισχύει έως και τις μέρες μας.
1941-1944
Η πολυσχιδής δράση του Επιμελητήριου Έβρου ανεστάλη μόνο κατά την περίοδο 1941-1944, λόγω της Γερμανικής και Βουλγαρικής Κατοχής. Δυστυχώς κατά την περίοδο αυτή το αρχείο του Επιμελητηρίου καταστράφηκε ολοσχερώς, και γι’ αυτόν το λόγο δεν έχουν διασωθεί στοιχεία για τη δράση του που προηγήθηκε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
1967-1974
Κατά τη μακρά διαδρομή του το Επιμελητήριο Έβρου διατήρησε αιρετά Διοικητικά Συμβούλια, με μόνη εξαίρεση τη χρονική περίοδο 1967-1974, όταν ανεστάλησαν οι δημοκρατικοί θεσμοί και υποχρεώθηκε να αποκτήσει διορισμένη διοίκηση.
έως τη δεκαετία του 1980
Την περίοδο που ακολούθησε μετά τον πόλεμο έως και τη δεκαετία του 1980 κυρίαρχα ζητήματα του Επιμελητηρίου αποτέλεσαν η οικονομική ανόρθωση του Νομού, η κατασκευή υποδομών για τη διευκόλυνση του εμπορίου, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των συγκοινωνιακών δικτύων, οι φοροαπαλλαγές και άλλες διευκολύνσεις δυσπραγούντων επιχειρήσεων, η δημιουργία της Βιομηχανικής Περιοχής, η ίδρυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η συνεργασία με τα άλλα Επιμελητήρια, η σύνδεση της ελληνικής οικονομίας με την Ε.Ο.Κ., η Επικύρωση υπογραφής από το Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης η δημιουργία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου κ.ά. Η δραστηριότητα αυτή φαίνεται μέσα από μία σειρά υπομνημάτων, παραστάσεων, ψηφισμάτων, συμμετοχών, διοργανώσεων συνεδρίων κ.ά.
1988
Το 1988, βάσει του Νόμου 1746, μετονομάστηκε σε «Επιμελητήριο Έβρου» και σύμφωνα με το Νόμο αυτό λειτουργεί έως και σήμερα, με σταθερή έδρα στην Αλεξανδρούπολη.

Το Επιμελητήριο Έβρου τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και αποτελεί μέλος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) και του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ως εκ τούτου αποτελεί τον απαραίτητο και αναπόσπαστο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην εκάστοτε κρατική εξουσία και στις επιχειρήσεις-μέλη του Νομού, χωρίς ωστόσο να ασκεί συνδικαλιστική δράση. Περιλαμβάνει πέντε τμήματα: Εξαγωγικό, Μεταποίησης, Εμπορικό, Υπηρεσιών και Τουριστικό. Ο αριθμός των ενεργών μέχρι σήμερα μελών του πλησιάζει τις 8.300.

Περισσότερα για την Ιστορία του Επιμελητήριο Έβρου:

Μετάβαση στο περιεχόμενο