Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Η διαδρομή του Επιμελητηρίου Έβρου ξεκινάει την 5η Οκτωβρίου 1921 στο σταυροδρόμι τριών εθνών, στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, την Αλεξανδρούπολη.

Στα 100 χρόνια της διαδρομής του συνέβαλε ως θεσμός στην ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας και της επιχειρηματικότητας. Σχεδόν ένας αιώνας έργων και δράσεων είναι η παρακαταθήκη του Επιμελητηρίου Έβρου που θεωρήσαμε υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανή με την παρουσίασή της μέσα από τις σελίδες του Λευκώματος «Επιμελητήριο Έβρου: Αναδρομή στην ιστορία». Με τον τρόπο αυτό διηγούμαστε την ιστορία του Επιμελητηρίου, η οποία αποτελεί και μία σημαντική πτυχή της ιστορίας του Έβρου γενικότερα.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της ιστορίας του Επιμελητηρίου Έβρου ο αναγνώστης θα βιώσει τις ιστορικές στιγμές και γεγονότα που καθόρισαν το παρελθόν, οικοδόμησαν το παρόν και διαμορφώνουν το μέλλον του τόπου μας. Θα συναντήσει όλες εκείνες τις προσωπικότητες του παρελθόντος που με τις πρωτοβουλίες και τα έργα τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξωστρέφεια της περιοχής μας, στην καθιέρωση διακρατικών σχέσεων και συναλλαγών σε όλους τους τομείς της οικονομίας και στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής.

Σήμερα το Επιμελητήριο έχει επίγνωση του ζωτικού ρόλου του όσον αφορά την ανάγκη ανταπόκρισης στα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιωτικός τομέας. Λειτουργεί με το όραμα της δημιουργίας υπηρεσιών, υποδομών και εργαλείων για τη διαμόρφωση ενός δυναμικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος με στόχο τη διάκριση των μελών του στην παγκόσμια αγορά.

Ο θεσμός αφιερωμένος στο μέλλον της επιχειρηματικότητας ενθαρρύνει την ταχεία ανάπτυξη και επέκταση του εμπορίου, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών. Συνεργάζεται με όλους τους θεσμικούς φορείς δημιουργώντας γέφυρες συνεργιών με στόχο την εξέλιξη των μελών του και την ανάδειξη της περιοχής μας σε περιφερειακό εμπορικό κόμβο.

Με την προσδοκία ότι αυτό το Λεύκωμα θα δημιουργήσει μία σύνδεση με το έργο και τις αξίες του Επιμελητηρίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τα 8.300 μέλη μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη του επιμελητηριακού θεσμού.

Χριστόδουλος Τοψίδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου

Μετάβαση στο περιεχόμενο