ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

17/06/2021

Θέμα: «Επίσκεψη υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη στο Επιμελητήριο Έβρου»

Το Επιμελητήριο Έβρου επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης το απόγευμα της Πέμπτης 17 Ιουνίου 2021. Η περιοδεία στον Έβρο, που ξεκίνησε από το Επιμελητήριο είναι η πρώτη που κάνει ο κος Καλαφάτης αφ’ ης στιγμής ανέλαβε τον θώκο του.

«Αυτό που είπαμε εμείς στον Υπουργό είναι τα προβλήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα» σχολίασε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, τονίζοντας ακόμη ότι  «για εμάς είναι πολύ θετικό ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός, το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, είναι ένα υπουργείο που μας δίνει ηθική στήριξη, είναι ο αρωγός μας για να μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας…Είμαστε σ’ έναν ανοιχτό διάλογο με τον υπουργό και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξαναβρεθούμε και θ’ αξιολογήσουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει».

Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε ο Πρόεδρος στον κο Καλαφάτη είναι η ανάγκη για -υπό αυστηρές υγειονομικές προϋποθέσεις- άνοιγμα του Τελωνείου των Κήπων προς ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού, η αξιοποίηση των κοιτασμάτων ζεόλιθου στον βόρειο Έβρο, την επιδότηση του μεταφορικού κόστους από και προς τον Έβρο στον οποίο οι μεταφορές γίνονται μόνο οδικώς, η ανάγκη επαναλειτουργίας του τελωνείου στη Σαμοθράκης για τους καλοκαιρινούς καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα εγκεκριμένα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ λόγω της πρόσφατης αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Ο κος Καλαφάτης από την πλευρά του σημείωσε ότι η κυβέρνηση «στήριξε  την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  με 590 εκ ευρω εκ των οποίων τα  128 εκ δόθηκαν στον Έβρο» υπό μορφή ενισχύσεων σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

Δεσμεύτηκε, τέλος ότι «αυτή δεν είναι η ολοκλήρωση μίας επίσκεψης – είναι απλώς η αρχή μιας συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων από όλο τον νομό Έβρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο