ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας του Υπ. Ανάπτυξης κας Θωμαΐδος Ευτυχίδου στο Επιμελητήριο Έβρου

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επίσκεψη Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας του Υπ. Ανάπτυξης κας Θωμαΐδος Ευτυχίδου στο Επιμελητήριο Έβρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Γενικής Γραμματέως Βιομηχανίας του Υπ. Ανάπτυξης κας Θωμαΐδος Ευτυχίδου στο Επιμελητήριο Έβρου

Το Επιμελητήριο Έβρου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29/10 η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης Θωμαΐδα Ευτυχίδου και συμμετείχε σε σύσκεψη κατά την οποία καταγράφηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο της βιομηχανίας σε τοπικό επίπεδο.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η αύξηση του κόστους παραγωγής που επηρεάζει την εξέλιξη των προγραμμάτων στήριξης ΕΣΠΑ που έχουν λάβει επιχειρήσεις και στον Έβρο, το μεταφορικό κόστος από τον Έβρο προς το κέντρο και αντίστροφα, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και πολλά ακόμη επιμέρους θέματα που έθεσαν επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Η κα Ευτυχίδου από την πλευρά της ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι το θέμα της ανάπτυξης της Βιομηχανίας απασχολεί έντονα το Υπουργείο Ανάπτυξης και γι’ αυτό το λόγο έχει συσταθεί ειδική διυπουργική επιτροπή υπό τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που έχει ως στόχο τη χάραξη νέας ενιαίας στρατηγικής για την Βιομηχανία στην Ελλάδα.

Την κα Ευτυχίδου συνόδευσαν, πέρα από τους στενούς της συνεργάτες, ένας εκ των νομικών συμβούλων του Υπουργείου Ανάπτυξης – ο κος Δημήτρης Μπράμης καθώς και ο Οικονομικός Διευθυντής της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ κος Σταύρος Σταυράκογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ κος Σκιπίωνας Αποστολάκης.

Ο Σκιπίων Αποστολάκης μάλιστα ανακοίνωσε και την ίδρυση γραφείου της ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογίας Ανάπτυξης & Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης & Ποιότητας) στον Έβρο, με έδρα την Αλεξανδρούπολη και απώτερο στόχο την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Το γραφείο θα αρχίσει να λειτουργεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ σημαντικό ρόλο στη χάραξη της στρατηγικής για τη Βιομηχανία που καταρτίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, θα διαδραματίσει και το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης.

«Το Επιμελητήριο Έβρου, θέτει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης στον σχεδιασμό που επιχειρεί και θα συνδράμει παντί τρόπω, ωστόσο ο γνώμονας μας πάντα παραμένει η ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της βιομηχανίας στην περιοχή μας καθώς και η διάθεση των βιομηχανικών προϊόντων σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές, με απώτερο στόχο φυσικά τη διατήρηση και την αύξηση των θέσεων εργασίας σε όλο τον Νομό Έβρου από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη», σχολίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ευχαριστώντας την κα Ευτυχίδου και τους συνεργάτες της για την επίσκεψη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο