ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΘ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

         

                       

Θεσσαλονίκη 05.10.2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μνημόνιο Κατανόησης για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών – εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στο ΕΒΕΘ και στο Συμβούλιο Εξαγωγέων και Επενδυτών της Ουκρανίας

 Στην υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Εξαγωγέων και Επενδυτών της Ουκρανίας, που αποτελεί φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών της εν λόγω χώρας, με στόχο την ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων.

Το Μνημόνιο, εκ μέρους του Ουκρανικού Συμβουλίου, υπογράφτηκε από τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, κ. Sergii Shutenko, ενώ εκ μέρους του ΕΒΕΘ, από τον Πρόεδρό του, κ. Ιωάννη Μασούτη.

Οι βασικές προτεραιότητες του Μνημονίου συνοψίζονται στις ακόλουθες:

  • Συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων με σκοπό την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και επενδύσεων
  • Υποστήριξη επιχειρήσεων από την Ελλάδα και την Ουκρανία, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εκθέσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα κτλ.
  • Ενθάρρυνση της εκατέρωθεν ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχέσεων.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου έρχεται σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχούς διεξαγωγής, τον περασμένο Ιούλιο, του διαδικτυακού Ουκρανο-Ελληνικού Φόρουμ, με τίτλο «Ukraine and Greece: discover new opportunities”, που συνδιοργάνωσαν το Ουκρανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Επιμελητήριό μας, ακολουθεί δε, τον ερχόμενο Νοέμβριο, επιχειρηματική αποστολή στο Κίεβο, από τον ΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ, με τη συνεργασία ελληνικών και ουκρανικών φορέων και τη στήριξη του ΕΒΕΘ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο