Δελτίο Τύπου ΕΒΕΘ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Δελτίο Τύπου ΕΒΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων με το νέο νομοσχέδιο Συμμετοχή του Προέδρου του ΕΒΕΘ σε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ.

O εκσυγχρονισμός των εργασιακών σχέσεων και η προσαρμογή της νομοθεσίας στα δεδομένα της πραγματικότητας, που ζούμε, αλλά και ο εναρμονισμός της με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, επιτυγχάνεται με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο επιφέρει μεταβολές στην εργατική νομοθεσία.

Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη ς κ. Ιωάννης Μασούτης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, που συγκάλεσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. τη Δευτέρα 24 Μαϊου με θέμα το υπό διαβούλευση εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ τόνισε ακόμη πως το νομοσχέδιο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων στο πεδίο της εργασίας, ενώ παράλληλα επιλύει ζητήματα σε επίκαιρα πεδία, όπως σε αυτό της τηλεργασίας.

Ο κ. Μασούτης υπογράμμισε επίσης ότι μέχρι τώρα οι συνεργασίες με τα αρμόδια Υπουργεία έχουν πραγματοποιηθεί σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα και ότι στόχος όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και εργασιακών ομάδων είναι κοινός: να μπορέσει η χώρα να εισέλθει και πάλι στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Το ΕΒΕΘ θα συμμετάσχει στην διαδικασία της διαβούλευσης με επιμέρους προτάσεις του για ορισμένες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο

Μετάβαση στο περιεχόμενο