ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΑΕΝ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΑΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. ιδρύει Περιφερειακό Παράρτημα  Κρήτης, στα Χανιά.

 Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) στα πλαίσια της υλοποίησης του στρατηγικού του σχεδιασμού, για την ίδρυση παραρτημάτων  σε κάθε νησιωτική περιφέρεια της χώρας, προχώρησε στην ίδρυση Περιφερειακού Παραρτήματος στην Κρήτη.

Για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, επισκέφθηκε τα Χανιά όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνη Ροκάκη, με τον οποίο -μεταξύ των άλλων- συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις και τις προοπτικές ανάκαμψης τους. Επίσης ανακοίνωσαν την συμφωνία τους για την ίδρυση στα Χανιά του Παραρτήματος Κρήτης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Ε.Ν.), που θα φιλοξενείται στο Επιμελητήριο Χανίων.

Το παράρτημα του ΕΟΑΕΝ Κρήτης είναι το δεύτερο που ιδρύεται, μετά το παράρτημα του ΕΟΑΕΝ Ιονίων Νήσων που στεγάζεται στο Επιμελητήριο Λευκάδας,  και στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας με τα τέσσερα (4) Επιμελητήρια Κρήτης, για την προώθηση των σκοπών του, καθώς επίσης στην από κοινού με τα Επιμελητήρια της περιοχής  υποβολή προτάσεων και υλοποίηση έργων, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων  από Εθνικούς και από Ευρωπαϊκούς πόρους, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της περιοχής.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Σ. Σκιαδαρέσης, δήλωσε: «Σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους στη νεότερη ιστορία της Ελληνικής Οικονομίας, εξαιτίας της απρόβλεπτης πανδημίας Covid-19, η νησιωτική Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα δίνουν άνισο αγώνα επιβίωσης. Για τον λόγο αυτό απαιτείται ακόμα στενότερος συντονισμός και συνένωση δυνάμεων μεταξύ των θεσμικών φορέων της νησιωτικότητας της χώρας μας. Συνεπώς, στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. αποφασίσαμε πρόσφατα να προωθήσουμε την ίδρυση περιφερειακών παραρτημάτων μας με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας με τα τοπικά Επιμελητήρια κάθε νησιωτικής περιφερειακής ενότητας. Επιδιώκουμε και την από κοινού με τα Επιμελητήρια κάθε περιοχής υποβολή προτάσεων και υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δυναμικότερη ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Κρήτης. Είμαστε περήφανοι που η στρατηγική μας προσπάθεια ξεκινά και στην περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τα Χανιά, γιατί το νησί πάντοτε αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της νησιωτικής Οικονομίας της πατρίδας μας. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων για την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο