ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Σε κλίμα συγκίνησης και με την επισημότητα που αρμόζει στην επέτειο, τιμήθηκε η συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου Έβρου. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το ξενοδοχείο Alexander Beach Hotel στην Αλεξανδρούπολη και την παρακολούθησαν περίπου 250 καλεσμένοι – τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
Την επετειακή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για παραγωγική ανασυγκρότηση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού» και στέλνοντας από την Αλεξανδρούπολη το μήνυμα ότι η επιμελητηριακή κοινότητα ζητά «κούρεμα του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας». Ο κος Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα προϋποθέτει συναίνεση από την ΕΕ, ωστόσο «εναλλακτικά μπορούν να δοθούν πόροι από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε μία σύντομη αναδρομή στην 100χρονη πορεία του Επιμελητηρίου Έβρου, ευχαριστώντας όλους τους ανθρώπους που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον επιμελητηριακό θεσμό στον τόπο μας. «Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι αντιμέτωπη με το λουκέτο. Εξ ίσου τραγική είναι η κατάσταση με τις θέσεις εργασίας, οι οποίες μειώνονται μέρα με τη μέρα.
Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση, άμεσα, να λάβει μέτρα σε όλο το φάσμα της οικονομίας και να προστατεύσει τις βασικές λειτουργίες των επιχειρήσεων.
Σήμερα 8 στις 10 επιχειρήσεις βρίσκονται εκτός χρηματοδότησης. Οι τράπεζες θεωρούν αξιόχρεο μόλις το 15% των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ για το 85% είτε υφίσταται αρνητικό οικονομικό προφίλ είτε δεν μπορούν να παράσχουν εγγυήσεις. Επιχειρήσεις που λειτουργούν επί 25 χρόνια δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν και κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο. Όσο η σημερινή κατάσταση συνεχίζεται, κάθε προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη», σχολίασε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αποδόθηκαν και τέσσερις τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και φορείς που συνεργούν στην εν γένει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος πέρα και από τα όρια του Έβρου.
Η πρώτη αφορούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος απέστειλε βίντεο-χαιρετισμό προς το Επιμελητήριο Έβρου και τους παριστάμενους της εκδήλωσης, διακονώντας την πάγια θέση του περί προώθησης της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης».
Η δεύτερη αποδόθηκε στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Θανάση Ζηλιασκόπουλο, για την εν γένει προσφορά του Ταμείου στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας (με αιχμή του δόρατος την αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης).
Η τρίτη αποδόθηκε στον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, καθώς το εκπαιδευτικό ίδρυμα ήδη συνεργεί στην ανάπτυξη της Θράκης μέσω του επιστημονικού του προσωπικού και όχι μόνο.
Και, η τέταρτη αποδόθηκε στην 4η Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) καθώς ο ρόλος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είναι καταλυτικός στη διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας της περιοχής μας και ιδιαίτερα στην τρέχουσα κρίσιμη υγειονομική συγκυρία.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Πρόεδροι και εκπρόσωποι είκοσι Επιμελητηρίων της χώρας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, θεσμικοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας (οι βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, οι τέσσερις δήμαρχοι του ηπειρωτικού Έβρου και εκπρόσωπος του δημάρχου Σαμοθράκης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κα).
Επίσης, παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου νυν και παλαιότεροι εργαζόμενοι, μέλη παλαιότερων διοικήσεων, επιχειρηματίες της περιοχής, ενώ ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι παρουσίες των τριών εν ζωή πρώην προέδρων του Επιμελητηρίου: του Χριστόδουλου Χαμπούρη, του Νίκου Δαστερίδη και του Λεωνίδα Κίτσιου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την ευγενική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο