Έρχονται το καλοκαίρι τα κουπόνια ψηφιακού μετασχηματισμού

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Έρχονται το καλοκαίρι τα κουπόνια ψηφιακού μετασχηματισμού

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης 180 εκατ. ευρώ, του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, με στόχο η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα να βγει στον αέρα μέσα στο καλοκαίρι. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα επιδοτεί με “κουπόνι” την υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών από περίπου 100.000 επιχειρήσεις μειώνοντας το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) σε σχέση με τις αντίστοιχες του ευρωπαϊκού μέσου όρου, όπως αποτυπώνεται διαχρονικά στους διάφορους δείκτες. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδοτήσεις θα κατευθύνονται σε λύσεις που θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν ψηφιακές πωλήσεις, να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές, και να αξιοποιούν συστήματα ERP. Ακόμη, θα επιδοτούνται και λύσεις κυβερνοασφάλειας. 

Πώς θα λειτουργεί η επιδότηση 

Με το δεδομένο πως το πρόγραμμα θα πρέπει να τρέξει γρήγορα και αφορά και μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων η λύση που προκρίνεται είναι αυτή της δημιουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι προμηθευτές θα “ανεβάζουν” τις προσφερόμενες τεχνολογικές εφαρμογές. 

Ο κάθε προμηθευτής αλλά και η κάθε λύση θα ελέγχεται και θα εγκρίνεται από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ), που είναι ο φορέας υλοποίησης της δράσης με την συνδρομή της Grant Thornton. Έτσι, το κυρίως φυσικό αντικείμενο (επιλεξιμότητα της εφαρμογής, εύλογο κόστους κλπ.) αναμένεται να ελέγχεται να και προ-εγκρίνεται σε επίπεδο λύσεων προμηθευτών, αντί χωριστά ως αντικείμενο που υλοποιείται σε κάθε ένα έργο.

Οι προσφερόμενες λύσεις θα ελέγχονται μια φορά. Οι επιχειρήσεις αφού επιλέξουν τις κατάλληλες για αυτές εφαρμογές θα λαμβάνουν αυτόματα και το “κουπόνι” επιδότησης και μετέπειτα κάθε επιδότηση θα ελέγχεται ως προς διάφορες τυπικές διαστάσεις, όπως επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης, καταβολή ιδίας συμμετοχής από τις επιχειρήσεις, εξοφλήσεις κλπ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στα τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου θα πρέπει να έχει μπει σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα εγγράφονται και θα αναρτούν τις προσφερόμενες λύσεις τους οι προμηθευτές, αλλά και θα αιτούνται επιδοτήσεις οι επιχειρήσεις. Την υλοποίηση της πλατφόρμας έχει αναλάβει η Indigital ΑΕ και την υποστήριξη της ΚτΠ στην υλοποίηση της δράσης η εταιρεία συμβούλων Diadikasia AE. 

 

 

capital

Μετάβαση στο περιεχόμενο