Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Δ.ΥΠ.Α για τις ανάγκες των εργοδοτών σε δεξιότητες

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Δ.ΥΠ.Α για τις ανάγκες των εργοδοτών σε δεξιότητες

Αγαπητοί,

Εκ μέρους του Γενικού Διευθυντή του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Ηλία Σπυρτούνια, σας καλούμε να μοιραστείτε με το δίκτυό σας την έρευνα που διεξάγει το Επιμελητήριο με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης-Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ).

Η έρευνα αφορά στη διερεύνηση αναγκών των εργοδοτών σε δεξιότητες, ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη νέα κανονικότητα και συγκεκριμένα στην αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία κρίνεται επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους και θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων (skills mismatch) στην Ελληνική αγορά εργασίας.

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και το link για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας στην προσπάθειά μας.

Με εκτίμηση,

Sofia Chaidogiannou

Executive Officer

AMERICAN-HELLENIC CHAMBER OF COMMERCE

109-111 Messoghion Avenue

115 26 Athens, Greece

Tel: 210 699.3559 ext. 26

s.xaidogiannou@amcham.gr | www.amcham.gr

 

 

 

 

 

Αγαπητά μέλη,

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ) έχει υπογράψει με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μνημόνιο τριετούς συνεργασίας με κοινό στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα των αναγκών των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό με τις δεξιότητες όσων αναζητούν εργασία.

Στις δράσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, περιλαμβάνεται και η διερεύνηση της ζήτησης σε συγκεκριμένες επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες, ιδιαίτερα στην μετά-Covid εποχή, ώστε η Δ.ΥΠ.Α να προετοιμάσει τα κατάλληλα προγράμματα και δράσεις μέσω των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και 30 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που λειτουργεί πανελλαδικά, αλλά και μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σε πρώτη φάση, η Δ.ΥΠ.Α. θα σχεδιάσει δύο πιλοτικά προγράμματα στις ΕΠΑΣ, τα οποία θα απαντήσουν στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, εξοπλίζοντας παράλληλα νέους υποψήφιους με τα προσόντα που χρειάζονται για μια επιτυχημένη καριέρα. Από το 1952, η Δ.ΥΠ.Α. υλοποιεί με επιτυχία το δυικό εκπαιδευτικό σύστημα, που συνδυάζει την παράλληλη 2ετή θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την αμειβόμενη μαθητεία σε επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο, της νέας πιλοτικής δράσης, σχεδιάστηκε μία έρευνα, που θα απευθυνθεί σε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου ή/και του Μητρώου των ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α, και θα αποτελείται από δύο μέρη, τη συλλογή ποσοτικών στοιχείων μέσα από ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, και τη συλλογή ποιοτικών στοιχείων μέσα από διαδικτυακές ή/και δια ζώσης διαβουλεύσεις (focus groups).

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία κρίνεται επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους και θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων (skills mismatch) στην Ελληνική αγορά εργασίας, που κατατάσσεται προτελευταία στο European Skills Index 2022. 

Παρακαλούμε να αφιερώσετε 10 λεπτά από το χρόνο σας, προκειμένου να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο.

Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα πατήστε εδώ

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες των συμμετεχόντων θα παραμείνουν απόλυτα εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες ανάλυσης της έρευνας από το Επιμελητήριο και την Δ.ΥΠ.Α.

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο