ΙΟΒΕ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ… ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ 24,6% ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΙΟΒΕ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ… ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ 24,6% ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Οκτώβριο καταγράφει το ΙΟΒΕ στο δελτίο εξελίξεων που επιμελείται. Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία ενισχύθηκε τον Οκτώβριο στις 112,9 (από 106,9 μονάδες) τον Σεπτέμβριο, αισθητά υψηλότερα ωστόσο, από το αντίστοιχο περυσινό επίπεδο (95,4 μονάδες) και το δεύτερο μεγαλύτερο από τον Απρίλιο του 2007.

Αύξηση βιομηχανικής παραγωγής

Επίσης, συνεχίστηκε η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής 0,7% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Σημαντική είναι η άνοδος στην Ελλάδα κατά 9,1% ποσοστιαίες μονάδες έναντι ηπιότερης αύξησης 4,2% στην ΕΕ 27.

Σημαντική άνοδος καταγράφεται στις εξαγωγές βιομηχανίας κατά 24,6% τον Αύγουστο (year over year). Επίσης, αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα στα 2,6 δισ. ευρώ από 1,8 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν ενώ συνεχίστηκε η αύξηση στα ναύλα των πλοίων χύδην φορτίου και του δείκτη εμπορευματοκιβωτίων και τον Οκτώβριο. Εξάλλου, καταγράφεται σημαντική αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο κατά 7,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς επίσης και στο φυσικό αέριο.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Τέλος, σημειώνεται ότι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0) έχει 4 πυλώνες: Πράσινη Μετάβαση, Ψηφιακή Μετάβαση, Απασχόληση-Δεξιότητες-Κοινωνική Συνοχή, Μετασχηματισμός Οικονομίας-Ιδιωτικές Επενδύσεις. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, το σύνολο επιδοτήσεων ΕΕ ανέρχεται στα 18,4 δισ. ευρώ, το σύνολο δανείων ΕΕ στα 12,7 δισ. ευρώ. Έως τώρα στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι ενταγμένα 48 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2,76 δισ. ευρώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο