Ο Χ.ΤΟΨΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ .

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Ο Χ.ΤΟΨΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη Προέδρου Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης στο Επιμελητήριο Έβρου

Αντιπροσωπεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αδριανούπολης με επικεφαλής τον πρόεδρο Ρετζέπ Ζιπκινκούρτ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Η αντιπροσωπεία, έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κυριακή Λεγγέτση και Μαρίνα Δουλάμη. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη Άρης Ραδιόπουλος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρισκόμαστε στη φίλη μας Ελλάδα» σχολίασε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αδριανούπολης ο οποίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του φορέα που εκπροσωπεί για ανάπτυξη συνεργασιών με την ελληνική πλευρά σε όλους τους διαθέσιμους τομείς.

«Θέσαμε το θέμα της μείωσης των δασμών στα αγροτικά και τυροκομικά προϊόντα που εξάγονται προς την Τουρκία, εξηγήσαμε ότι βλέπουμε θετικά την αναβάθμιση του τελωνείου των Καστανεών και εξετάσαμε τουριστική συνεργασία με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας», σχολίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, ευχαριστώντας την αντιπροσωπεία για την επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας συμφωνήθηκε επίσκεψη της   ελληνικής πλευράς στην Αδριανούπολη στις 25 Μαΐου, οπόταν και θα διοργανωθεί εκεί μία επιχειρηματική έκθεση και σε βάθος χρόνου εξετάζεται το ενδεχόμενο διοργάνωσης επιχειρηματικού-οικονομικού συνεδρίου με τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων προϊσταμένων αρχών σε κυβερνητικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Έβρου και το Επιμελητήριο Αδριανούπολης τελούν σε καθεστώς αδελφοποίησης από το 2013, ωστόσο δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της πανδημικής που τη διαδέχτηκε, το μνημόνιο είχε ατονήσει, όμως πλέον περνάει σε φάση επανενεργοποίηση. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο