Πρόσκληση για συμμετοχή στην Επιχειρηματική Αποστολή στo Kίεβο, στις 8-11 Νοεμβρίου 2021

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Πρόσκληση για συμμετοχή στην Επιχειρηματική Αποστολή στo Kίεβο, στις 8-11 Νοεμβρίου 2021

Ο ΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το Ukrainian Chamber of Commerce and Industry και την Piraeus Bank Ukraine και την υποστήριξη του Οργανισμού Enterprise Greece,  του Ukrainian League of Industrialists and Entrepreneurs (ULIE), του ICC Ukraine και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) διοργανώνουν Επιχειρηματική Αποστολή στο Κίεβο/Ουκρανία, αναχώρηση Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και επιστροφή Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021. (βλ. προσωρινό πρόγραμμα)

Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν οι κλάδοι των τροφίμων και ποτών, των δομικών υλικών-κατασκευών, των χημικών και των φαρμακευτικών προϊόντων, των ιατρικών συσκευών-εξοπλισμού και των αγροτικών μηχανημάτων-εξοπλισμού. (βλ. ενημερωτικό σημείωμα για την αγορά της Ουκρανίας).

Λίγες ημέρες πριν την Αποστολή θα υλοποιηθεί και ενημερωτικό webinar για τους συμμετέχοντες, στο οποίο θα παρουσιαστούν εμπόδια και ευκαιρίες της ουκρανικής αγοράς.

Για την καλύτερη προετοιμασία της αποστολής και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ενεργειών, παρακαλούμε να συμπληρώσετε έως την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 τη δήλωση συμμετοχής εδώ.  Στη συνέχεια παρακαλούμε να αποστείλετε σύντομο προφίλ της εταιρείας σας στα αγγλικά, καθώς και το λογότυπο.

Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας, πρέπει να καταβάλετε το ποσό που ακολουθεί, σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς του ΣΕΒΕ, με την αιτιολογία: «Επιχειρηματική Αποστολή στο Κίεβο Νοέμβριος 2021». Παρακαλούμε να αναφέρεται η ακριβής επωνυμία της επιχείρησης, η πλήρης διεύθυνση, το Α.Φ.Μ. και η Δ.Ο.Υ.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε εταιρεία είναι ως εξής:

Μέλη ΣΕΒΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ: 300€ για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρίας. Για κάθε επιπλέον εκπρόσωπο το ποσό είναι 200€.

Μη Μέλη ΣΕΒΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ: 500€ για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρίας. Για κάθε επιπλέον εκπρόσωπο το ποσό είναι 350€.

Το ποσό αυτό καλύπτει:

Τη διοργάνωση των Β2Β συναντήσεων & του επιχειρηματικού φόρουμ στο Κίεβο.

Τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Κιέβου με ιδιωτικό λεωφορείο (για τις προτεινόμενες πτήσεις και ξενοδοχείο μόνο).

Τις μεταφορές για τις προγραμματισμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις (από και προς το προτεινόμενο ξενοδοχείο μόνο)

Δεξίωση στην οικία του Πρέσβη τη Δευτέρα 8/11, ελαφρύ γεύμα την Τρίτη 9/11, δείπνο διοργανωτών την Τρίτη 9/11

Τα λοιπά κόστη μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες.

Σημείωση: Η προετοιμασία των Β2Β συναντήσεων θα ξεκινήσει για κάθε εταιρεία μετά τη καταβολή του ανωτέρω ποσού. Η λίστα των συναντήσεων θα οριστικοποιηθεί μετά την επιβεβαίωση των ελληνικών συμμετοχών και θα αποσταλεί στις εταιρείες πριν την αναχώρηση. Ο ΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ, δεν μπορούν να διασφαλίσουν εκ των προτέρων συναντήσεις για τις ελληνικές εταιρίες. 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

To κόστος ξενοδοχείου, αεροπορικού εισιτηρίου και ταξιδιωτικής ασφάλειας στην Ουκρανία (υποχρεωτικής λόγω covid) καλύπτεται από τους συμμετέχοντες.  Είμαστε σε αναζήτηση τιμών και πτήσεων που εξυπηρετούν καλύτερα τα Μέλη της Αποστολής.

Οι Έλληνες πολίτες με έγκυρο διαβατήριο δεν χρειάζονται Βίζα για να εισέλθουν στην Ουκρανία – ή για την διέλευση από το έδαφός της – για χρονικό διάστημα έως και 90 ημέρες.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕΒΕ

  • Εθνική Τράπεζα, IBAN GR93011021000000 210 55458034
  • Τράπεζα Πειραιώς, IBAN GR96 0172 2190 00 52 1900 2732 408

 Μέτρα COVID για την είσοδο στην Ουκρανία και επιστροφή στην Ελλάδα.

Ουκρανία

Για τους ταξιδιώτες προς Ουκρανία προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις παρακάτω:

  1. Να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και να έχει εκκριθεί από τον Οργανισμό Υγείας.
  2. Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR ή rapid test εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών.
  3. Ασφάλιση κατά του COVID.

Ελλάδα
Όλοι οι επιβάτες, άνω των 12 ετών και ανεξαρτήτου εθνικότητος, διεθνών πτήσεων με προορισμό από το εξωτερικό προς την Ελλάδα οφείλουν να πληρούν ΕΝΑ από τα παρακάτω κριτήρια:

  1. Να φέρουν είτε αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) έως 72 ώρες ή αρνητικό αποτέλεσμα τεστ Rapid Antigen έως 48 ώρες για COVID-19, πριν από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης της πτήσης. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά και να έχει εκδοθεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Το όνομα του επιβάτη θα πρέπει να αναφέρεται όπως είναι γραμμένο στα ταξιδιωτικά έγγραφα.

ή

Να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική, ρωσική, γλώσσα, που εκδίδεται από δημόσια αρχή, υπό τον όρο ότι ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

ή

Να φέρουν απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19 παρουσιάζοντας ένα θετικό αποτέλεσμα σε Antigen, PCR ή RT-PCR τεστ COVID-19 το οποίο να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 30 ημέρες και για μέγιστο 180 ημέρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η απόδειξη πρέπει να είναι είτε στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά και να είναι σύμφωνη με τη σχετική νομοθεσία.

ή

Να φέρουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή το οποίο να έχει εκδοθεί με βάσει τους κανονισμούς της ΕΕ και να πληροί ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

Να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι της COVID-19 με οποιοδήποτε από τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία δόση έχει γίνει τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Να φέρουν αποτέλεσμα αρνητικού μοριακού τεστ PCR ή τεστ Antigen (λαμβάνοντας στοματοφαρυγγικό ή ρινοφαρυγγικό επίχρισμα) το οποίο να έχει διεξαχθεί έως 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

Να έχουν αναρρώσει από την COVID-19 που να αποδεικνύεται σύμφωνα με την ισχύουσα Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  1. ‘Όλοι οι επιβάτες μπορεί να υποβληθούν σε τυχαία rapid test COVID-19 κατά την άφιξη. Ο επιβάτης μπορεί να συνεχίσει στον τελικό προορισμό του. Εάν βρεθεί θετικό, υποχρεούται σε καραντίνα 10 ημερών υπό επίβλεψη είτε στο σπίτι είτε σε καθορισμένη προσωρινή κατοικία που έχει εκχωρηθεί από τις αρμόδιες αρχές. Οι επιβάτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό COVID-19 τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες πριν την άφιξη και έχουν διαγνώστηκαν θετικοί σε COVID-19, υποχρεούνται σε καραντίνα για επτά (7) ημέρες. Όλοι οι παραπάνω επιβάτες πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ (PCR) για το COVID-19 την τελευταία ημέρα της καραντίνας τους.
  2. Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr οποιαδήποτε ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης προς Ελλάδα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον με τον ΣΕΒΕ (κα. Νατάσα Γιαλόγλου, τηλ. 2310 535333, email. ny@seve.gr),  ΣΕΒ (κα. Βίκυ Μακρυγιάννη, τηλ. 211 500 6121, email. vmakrigianni@sev.org.gr) και το ΕΒΕΑ (κα Τίνα Ρέτζεκα,  τηλ. 210 338 2342, email. tretzeka@acci.gr).

 

————————————————————————————————-

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων ΕΒΕΘ
τηλ. 2310-370132, publicrelations@ebeth.gr

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο