«ΠΡΩΤΟ ΈΝΣΗΜΟ»: ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ -ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΥΑ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
«ΠΡΩΤΟ ΈΝΣΗΜΟ»: ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ -ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΥΑ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου προγράμματος «Πρώτο Ένσημο», το οποίο ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022, εξειδικεύει η ΚΥΑ που δημοσιοποιήθηκε.

 

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε ανακοίνωση μέσω της οποίας γίνεται διευκρινίζεται πώς θα λειτουργήσει το νέο πρόγραμμα για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά. 

Όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη βάση της ρύθμισης του Ν. 4855/2021, το πρόγραμμα -που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων- στοχεύει στη διευκόλυνση της πρώτης ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Μέσω της επιδότησης παρέχονται κίνητρα αφενός στους νέους να αναζητήσουν την ενδιαφερόμενη επιχείρηση που θα τους προσλάβει για να λάβουν την επιδότηση, αφετέρου στους εργοδότες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς θα μειώνεται το μισθολογικό κόστος.

 

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέοι ηλικίας 18-29 ετών που δεν διαθέτουν προϋπηρεσία εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα.

iefimerida.gr

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο