ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ», ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ», ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια η κυβέρνηση με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων έχει αυξήσει τα εισοδήματα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού όπως το πλαφόν στο φυσικό αέριο κινούνται στην αντιμετώπιση του ζητήματος των κερδοσκοπικών αιτιών.

Παράλληλα ο υπουργός επισήμανε πως η κυβέρνηση υλοποιεί εθνικές πολιτικές, ενώ είπε πως χρειάζονται και ευρωπαϊκές πολιτικές για την εύρεση πόρων και δημοσιονομικού χώρου για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή σημείωσε πως το εθνικό πλαφόν δεν έχει νόημα καθώς οι πάροχοι αγοράζουν ακριβότερα από το εξωτερικό.

Οι νέες παρεμβάσεις

«Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός στα μέτρα που ανακοίνωσε, τις επόμενες 10 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι για νέες παρεμβάσεις για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες για όσο χρειαστεί, ιδιαίτερα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ακόμη σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για μείωση του ΕΝΦΙΑ και στα λιπάσματα κατά 6%.

Για πληθωρισμό

Μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός το επόμενο δίμηνο να φτάσει ακόμα και το 8%, ενώ είπε πως τα ταμειακά διαθέσιμα υπερβαίνουν τα 41 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια ανέφερε πώς τέλη Μαρτίου θα αποπληρωθούν και τα 1,9 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τοποθετήθηκε λέγοντας πως πρέπει να είναι γενναία και ρεαλιστική.

Τέλος ανέφερε πως υπάρχει δυσλειτουργία στην αγορά φυσικού αερίου αναζητάμε κοινή ευρωπαϊκή παρέμβαση.

 

ot

Μετάβαση στο περιεχόμενο