ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΈΒΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς του Έβρου είχε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον νομό. Η συνάντηση, στην οποία το Επιμελητήριο Έβρου εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου Αντώνη Τσιτάκη, έγινε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης και σε αυτήν κυριάρχησε μεν το θέμα της καταβολής του λεγόμενου -12%- αλλά και άλλα θέματα που απασχολούν τον παραγωγικό ιστό του τόπου.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, η ενίσχυση της ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις και δη στις μικρές και μικρομεσαίες, η φορολογική ανισότητα που καλείται να αντιμετωπίσει ο επιχειρηματικός κόσμος του Έβρου σε σχέση με τις αγορές των όμορων χωρών.

Ο Υπουργός επιφυλάχθηκε απαντήσεων, ωστόσο κατέγραψε όλα όσα του μετέφεραν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων. Σημειωτέον ότι ειδικά για το θέμα του -12%- προανήγγειλε την συζήτηση του θέματος με τον καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Ο κος Σταϊκούρας μάλιστα σημείωσε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει τηλεδιάσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και να έχει εξευρεθεί λύσε έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, ο κος Σταϊκούρας, παρέλαβε υπομνήματα για τα ζητήματα που ετέθησαν και υπογράμμισε ότι οι δείκτες που αφορούν την ελληνική οικονομία είναι πολύ ενθαρρυντικοί.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Επιμελητηρίου Έβρου Αντώνης Τσιτάκης, ο Βασίλης Δαστερίδης ως Β’ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδος, ο Δημήτρης Αμπατζής ως μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ο Απόστολος Παλακίδης ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, η Φιλιώ Μυλωνά ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, ο Γιώργος Κουρτίδης ως μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εστίασης Αλεξανδρούπολης, ο Θάνος Πανταζής ως Πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου και ο Παύλος Μιχαηλίδης ως Γενικός Γραμματέας του ΣΒΕΕ.

Επίσης, τον Υπουργό Οικονομικών συνόδευσαν οι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ενώ στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο