Τράπεζες: Εκ νέου χρηματοδότηση σε δανειολήπτες που επανέρχονται σε καθεστώς βιώσιμης εξυπηρέτησης του παλαιού δανεισμού

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Τράπεζες: Εκ νέου χρηματοδότηση σε δανειολήπτες που επανέρχονται σε καθεστώς βιώσιμης εξυπηρέτησης του παλαιού δανεισμού

Η ιδιαίτερη πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια στη νομοθεσία, με κυρίαρχο το νέο δίκαιο αφερεγγυότητας και τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων καθώς και η σημαντική βελτίωση της κουλτούρας πληρωμών στους δανειολήπτες, είναι μεταξύ των βασικών συμπερασμάτων που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις των ομιλητών σε πάνελ συνεδρίου με θέμα «Risk Management & Compliance» που διοργάνωσε η boussias.

Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών, στο επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προέκυψαν επίσης ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα όπως:

– Η βελτίωση της τεχνογνωσίας τραπεζικών στελεχών, αλλά και εταιριών διαχείρισης στην προσφορά μακροπρόθεσμων βιώσιμων διμερών ρυθμίσεων.

– Η αξιοποίηση της τεχνολογίας στις ρυθμίσεις, αλλά και στην ανταλλαγή στοιχείων.

– Η ανάγκη να έχουν προσωρινό και όχι μονιμότερο χαρακτήρα τα μέτρα στήριξης των δανειοληπτών.

– Η ετοιμότητα του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει εκ νέου δανειολήπτες, που επανέρχονται σε καθεστώς βιώσιμης εξυπηρέτησης του παλαιού δανεισμού του.

– Η προσφορά βιώσιμων  και ευέλικτων λύσεων από τις εταιρείες διαχείρισης

Στο πάνελ συμμετείχαν η γενική διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της ΕΕΤ κα Φωτεινή Ιωάννου, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Διαχείρισης CEPAL κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, η γενική διευθύντρια της Intrum Hellas κ. Μαρία Βέργη και  ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της QQuant κ. Θ. Μαθηκολώνης συμμετείχαν. Το συντονισμό είχε η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) κα Χαρ. Απαλαγάκη. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία και τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο