ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ… ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ .

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ… ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ .

Το νομοσχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο -που σύμφωνα με την δέσμευση της κυβέρνησης θα είναι το πρώτο που θα φέρει στη Βουλή, όπως είχε δηλώσει πριν από μερικές εβδομάδες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης- περιμένουν όχι μόνο οι υποψήφιοι επενδυτές αλλά και οι τράπεζες.

Σύμφωνα με κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, η ψήφιση του νόμου και η δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης θα δρομολογήσει την άμεση εκκίνηση επενδύσεων που σήμερα βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Οπως εξηγεί, με την υποβολή της αίτησης για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, ο επενδυτής θα μπορεί να ξεκινήσει άμεσα την υλοποίηση της επένδυσης που θα είναι δυνητικά επιλέξιμη. Αυτό αφορά εκείνους που έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε κάθε περίπτωση, αλλά εφόσον έχουν την ευκαιρία θέλουν να επωφεληθούν από τον αναπτυξιακό νόμο και να λάβουν στην πορεία -και εφόσον η επένδυση κριθεί επιλέξιμη- την επιδότηση.

Ετοιμες οι τράπεζες

Από την άλλη πλευρά, τα τραπεζικά επιτελεία έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη προεργασία, ώστε να εντοπίσουν τους πελάτες τους που σκοπεύουν να κάνουν επενδύσεις -ακόμα και μικρής κλίμακας- και να βρουν σε ποιο πρόγραμμα θα μπορούσε δυνητικά να ενταχθεί το επενδυτικό τους σχέδιο.

«Ωστόσο αυτή η άσκηση είναι λίγο θεωρητική, στην παρούσα φάση και εν αναμονή του νέου αναπτυξιακού νόμου», σημειώνουν πηγές της αγοράς, με τις τράπεζες να περιμένουν σαφές «σήμα» για να «πατήσουν γκάζι».

Αυτό που υπογραμμίζουν τραπεζικά στελέχη είναι ότι σε κάθε περίπτωση το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό και μεγάλο «εργαλείο» για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας βάσει ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, από την άλλη πλευρά, ωστόσο, τόσο ο Αναπτυξιακός Νόμος, όσο και το ΕΣΠΑ κ.ά μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση και να συμβάλλουν καθοριστικά ώστε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν το θετικό momentum για την ελληνική οικονομία.

 «Το σχέδιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της Κυβέρνησης προς την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Ένα σημαντικό θεσμικό εργαλείο που προωθεί την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζοντας όλες τις σύγχρονες προκλήσεις. Με νέα θεματικά καθεστώτα και κίνητρα, δίνουμε ισχυρή ώθηση στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ώστε να υλοποιήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τα επενδυτικά τους σχέδια σε ένα ευρύτατο πεδίο δραστηριοτήτων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα συμβάλλει καθοριστικά στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας, σύμφωνα με τις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού, της πράσινης μετάβασης και των νέων τεχνολογιών», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας πριν από λίγο καιρό σε ημερίδα της Eurobank, στην οποία συμμετείχαν 2.000 πελάτες της τράπεζας και δεσμεύτηκε ότι η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των αιτήσεων θα ολοκληρώνεται εντός 60 ημερών, ώστε να ξέρει ο επενδυτής αν μπορεί ή όχι να λάβει την ενίσχυση και να κάνει τον προγραμματισμό του.

Επιπλέον εργαλεία και αναβάθμιση συμβουλευτικού ρόλου

Οι  διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών από την πλευρά τους έχουν αποφασίσει να στηρίξουν τις επιχειρήσεις -ανεξαρτήτως μεγέθους, με την παροχή «επιπλέον» εργαλείων και να αναβαθμίσουν και τον συμβουλευτικό ρόλο τους.

Η Eurobank, όπως έχει δηλώσει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Αθανασόπουλος, είναι έτοιμη να στηρίξει τις επιχειρήσεις που προτίθενται να επωφεληθούν του αναπτυξιακού νόμου, με εργαλεία χρηματοδότησης, αλλά και συμβουλευτικής, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της επένδυσης με προεξόφληση της επιδότηση ή την έκδοση εγγυητικών επιστολών και προσφέροντας βοήθεια για την υποβολή φακέλου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους.

 

 

imerisia

Μετάβαση στο περιεχόμενο