ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΘ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η μεγάλη εικόνα της οικονομίας είναι σήμερα καλύτερη από το παρελθόν – Στο ΔΣ του ΕΒΕΘ ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

 

 

Η μεγάλη εικόνα της οικονομίας είναι σήμερα καλύτερη από το παρελθόν, καθώς καλύψαμε πέρσι την συρρίκνωση του 2020, επισήμανε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τον Υπουργό Οικονομικών προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Γιάννης Μασούτης, που τον ευχαρίστησε για την διαδικτυακή παρουσία του στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση στήριξε γενναιόδωρα τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και σταδιακά οι τζίροι των επιχειρήσεων επιστρέφουν στα επίπεδα του 2019, αλλά υπάρχουν ακόμη κλάδοι που υστερούν.

Ο Υπουργός υπογράμμισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης έγκειται μεταξύ άλλων στις μεταρρυθμίσεις για δημιουργία δημοσιονομικού χώρου και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Για το 2022 ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για συνέχιση της στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, σε πληρωμή λιγότερων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και βέβαια στην αύξηση του κατώτατου μισθού τον Μάιο.

Ακόμη, ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή είπε ότι όσον αφορά στην επιστροφή της από τις επιχειρήσεις δεν αλλάζει κάτι από όσα είναι ήδη γνωστά και με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Όσον αφορά στην κάλυψη του ενεργειακού κόστους, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί πιο στοχευμένα και τον Φεβρουάριο με έμφαση στις πιο ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, κατά τον Υπουργό Οικονομικών, εκτιμάται ότι φέτος θα φτάσουν στο 80% των εσόδων του 2019.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο κ. Σταϊκούρας απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, που του έθεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΘ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο