ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΘ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΒΕΘ

 

                                    Θεσσαλονίκη 02.07.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επείγουσα ανάγκη στελέχωσης του ιατρείου της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης

 Την αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του ιατρείου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης επισημαίνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην επιστολή τονίζεται πως, λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων και επισκεπτών στην ΚΑΘ, που ανέρχεται σε χιλιάδες άτομα ημερησίως, απαιτείται να υλοποιηθεί άμεσα η – ήδη εκδοθείσα από το 2019 – υπουργική απόφαση που αφορά στην ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου εντός των εγκαταστάσεων της Αγοράς.

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Γίναμε πρόσφατα αποδέκτες του παραπάνω εγγράφου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, από το οποίο πληροφορηθήκαμε την έλλειψη ιατρού από την ΚΑΘ, εδώ και κάποια χρόνια, καθώς επίσης την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου, προ ολίγων ημερών, που πιθανώς να είχε αποφευχθεί εάν η Αγορά διέθετε ιατρό.

Λαμβάνοντας υπόψη τον πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων και επισκεπτών στην ΚΑΘ, που ανέρχεται σε χιλιάδες άτομα ημερησίως, καθώς επίσης τη λήψη σχετικής Απόφασης από το Υπουργείο σας, για την ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Περιφερειακού Ιατρείου εντός των εγκαταστάσεων της Αγοράς, ήδη από το 2019, πιστεύουμε κι εμείς από την πλευρά μας ότι είναι επείγουσα η ανάγκη στελέχωσης και καθημερινής λειτουργίας του εν λόγω Ιατρείου, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών”.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο