Ο Διασυνοριακός επιταχυντής SEA ανοίγει τις πόρτες του

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Ο Διασυνοριακός επιταχυντής SEA ανοίγει τις πόρτες του

Μέχρι την Τετάρτη   05 οκτωβρίου 2022, θα παραμείνουν ανοιχτές οι αιτήσεις για συμμετοχή στον Διασυνοριακό επιταχυντή.

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα, υπηρεσίες και υποστήριξη από ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς που στηρίζουν το πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, οι φιναλίστ με τους μέντορές τους, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν από κοντά το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας. 

Σκοπός του προγράμματος είναι, μέσα σε οχτώ συναντήσεις να προετοιμάσει τους υποψηφίους να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε έμπειρους και ανεξάρτητους κριτές διεκδικώντας ένα από τα τρία έπαθλα.  Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία στάδια εκ των οποίων το τρίτο απευθύνεται μόνο στις φιναλίστ ομάδες για την προετοιμασία τους στην τελική παρουσίαση (pitch). Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σταδίων, μέντορες, coach και εκπαιδευτές, θα βοηθήσουν τις ομάδες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της επιχειρηματικότητας και να αναπτύξουν μια αποτελεσματική παρουσίαση, την οποία θα τελειοποιήσουν στο τρίτο στάδιο.

Εταίροι του προγράμματος είναι το Επιμελητήριο Έβρου, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία (American University in Bulgaria-AUBG), το Business Information and Consulting Center (BICC), το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας και Ανθρώπινων Πόρων (ΙΑΤΑΠ) και το YET (Youth | Entrepreneurship | Education | Technology). Αντίστοιχα το πρόγραμμα συμμετέχουν και υποστηρίζουν το Xanthi Tech Lab, το Επιμελητήριο Ξάνθης, η Δομή Στήριξης του Επιμελητηρίου Καβάλας Kick it, ο εμπορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Mindspark+ και το DCN Global.  Αντίστοιχα η εταιρία Lancom, που δραστηριοποιείται στον χώρο των DataCenter, Cloud και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα επιβραβεύσει μια από τις ομάδες που θα διακριθούν παρέχοντας υπηρεσίες cloud. 

Το έργο SEA συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020».

Πληροφορίες και αιτήσεις: http://www.lighthub.gr/sea/ & https://sea-project.eu/

Μετάβαση στο περιεχόμενο