Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ.ΣΑΝΤΡΙΝ ΜΟΥΣΕ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ  ΤΗ ΓΑΛΛΙΔΑ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ.ΣΑΝΤΡΙΝ ΜΟΥΣΕ

Επίσκεψη της Γαλλίδας Προξένου στην Ελλάδα κας Σαντρίν Μουσέ στο Επιμελητήριο ΈβρουΑλεξανδρούπολη 09/02/2022

Συνάντηση με την Πρόξενο της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Σαντρίν Μουσέ είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Η κα Μουσέ στο πλαίσιο της περιοδείας και των επαφών που πραγματοποιεί στον Έβρο, αιτήθηκε της συνάντησης προκειμένου να ενημερωθεί για το επιχειρηματικό προφίλ του Νομού και τις εν γένει προοπτικές του στον κλάδο του επιχειρείν και των επενδύσεων.

Η Γαλλίδα διπλωμάτης επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του Οικοτουρισμού – για τον οποίο ο Έβρος διαθέτει ιδανικά σημεία-, τις καλλιέργειες αρωματικών φυτών που εσχάτως αναπτύσσουν μεγάλη δυναμική στην περιοχή μας καθώς και τις εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Γαλλία, με προοπτική την ενίσχυσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στα εξαγώγιμα προϊόντα που κατέγραψαν αυξητική τάση μέσα στο 2021 ήταν τα τυριά, τα διατηρημένα λαχανικά, τα γιαούρτια και το ελαιόλαδο. Όπως επισημάνθηκε, ο Έβρος παράγει αντίστοιχα προϊόντα, τα οποία δυνητικά μπορούν να ενταχθούν στο δίκτυο εξαγωγών από την χώρα μας προς τη Γαλλία και κρίθηκε σκόπιμο να ενταθεί η προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ της Προξένου και του Προέδρου, ενώ τη συζήτηση εξυπηρέτησε μεταφραστικά, αλλά και ουσιαστικά η κα Μαρίνα Δουλάμη που είναι επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην περιοχή μας, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας.

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο