10 +
έμπειροι εισηγητές
6
Εβδομάδες
20
ώρες πρακτικής εκπαίδευσης
4 +
Συνεδρίες Coaching

ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 
ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ 
Ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να παρέχει επιχειρηματικές δεξιότητες και σύγχρονα εργαλεία  σε μικρές επιχειρήσεις της Π.Ε. Έβρου. Με την εμπειρία και την αξιοπιστία της δομής στήριξης επιχειρηματικότητας “Light Hub” 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γνώρισε βασικά θέματα λειτουργίας επιχειρήσεων, ανάπτυξε επιχειρηματικές δεξιότητες και εξοικειώσου με σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους.

Σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις θα δημιουργήσεις το δικό σου επιχειρηματικό μοντέλο, θα γνωρίσεις τακτικές marketing, θα εκπαιδευτείς σε στρατηγικές οργάνωσης πωλήσεων, θα εξοικειωθείς με πλατφόρμες social media και θα ενημερωθείς για νομικά και χρηματοοικονομικά θέματα λειτουργίας επιχειρήσεων

Το Pivot δεν αποτελεί ένα ακόμη σεμινάριο θεωρητικής κατάρτισης. Είναι ένα πρόγραμμα με πρακτικό προσανατολισμό και παρέχει εργαλεία και εφαρμοσμένη γνώση με στόχο να σε βοηθήσει….να κάνεις “PIVOT” για ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εφαρμόσεις εργαλεία στην δική σου επιχείρηση για να βελτιώσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, εφαρμόζοντας «δοκιμασμένες συνταγές».

Mε την  ολοκλήρωση του προγράμματος θα λάβεις πιστοποιητικό παρακολούθησης και 4 δωρεάν συνεδρίες coaching με διακεκριμένους μέντορες του Light Hub που συμμετέχουν στο PIVOT.

Γλώσσα: Ελληνικά

Διάρκεια: 20 ώρες/6 εβδομαδιαίες συναντήσεις 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

19/9 - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - 18:00-21:00
Διαδραστικό εργαστήριο - Σε αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα εφαρμόσεις εργαλεία ώστε να αναγνωρίσεις και να αναπτύξεις την πρώτη έκδοση του επιχειρηματικού μοντέλου της επιχείρησης σου.
3/10 - ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 18:00-21:00
Αυτή η ενότητα θα σου προσφέρει τα βασικά εφόδια για να κατανοήσεις τα κύρια νομικά θέματα που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση απο την σύσταση της. Θα ενημερωθείς για τις συμβάσεις, τα συμφωνα εμπιστευτικότητας, το trademark & γενικότερα θέματα πνευματικής Ιδιοκτησίας, βασικά θέματα εργατικής νομοθεσίας και άλλα. Λέξεις κλειδιά: Συμβάσεις συνεργασίας και απασχόλησης, NDA, Trademark, εργατική νομοθεσία, βασικά σημεία επιχειρηματικού δικαίου.
10/10 - ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ι - 17:00-21:00
Η ενότητα αυτή χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο μέρος Α’ θα γνωρίσετε τις βασικές αρχές του Μάρκετινγκ και την πρακτική πλευρα της Στρατηγικής Μάρκετινγκ. Τομέρος Β’ είναι αφερωμένο στο ψηφιακό μάρκετινγκ & την επικοινωνία στα κοινωνικά μέσα. Θα γνωρίσεις τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες, καλές πρακτικές και τακτικές οργάνωσης επικοινωνίας στο διαδίκτυο, εργαλεία παραγωγής περιεχομένου και μεθόδους μέτρησης αποτελεσματικότητας. - Δημοφιλέστερες πλατφόρμες Λέξεις κλειδιά: Κοινωνικά μέσα, ψηφιακό μάρκετινγκ, έρευνα μάρκετινγκ, διαχείριση ψηφιακές πλατφόρμες.
17/10 - ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΙ - 17:00-21:00
Αυτή ενότητα είναι αφιοερωμένη στην ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και ταυτότητας για μικρές επιχειρήσεις. Σκοπός είναι να εξοικοιωθείτε με την έννοια της ανάπτυξης και διατηρησης μιας ταυτότητας για την δική σας επιχείρηση, να αναγνωρίσετε την δική σας πρόταση αξίας και να χτίσετε ένα πλάνο ενίσχυσης της καταναλωτικής εμπερίας. Στο δευτερο μέρος θα γνωρίσετε το Νευρομάρκετινγκ Λέξεις κλειδιά: Καταναλωτική εμπειρία, εταιρική εικόνα και τατότητα, Branding, πρόταση αξίας
24/10 - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ - 18:00-21:00
Σε αυτην την ενότητα, με τον διακεκριμένο διεθνώς εκπαιδευτή επιχειρήσεων Κώστα Δερμούση, Training & Development Interventionist, θα αποκτήσετε τα εργαλεία για να χτίσετε μια αποτελεσματική στρατηγική πωλήσεων. Πιο ειδικά θα εμβαθύνετε στις ενότητες (α) Τέσσερεις Στρατηγικές Πωλήσεων, (β) Οργάνωση και διαδικασία πωλήσεων, (γ) Αντιμετώπιση διαφορετικών τύπων «δύσκολων» πελατών, (δ) Στρατηγικές επικοινωνίας πωλήσεων και διαπραγματεύσεων
31/10- ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - 18:00-21:00
Η έκτη και τελευταία ενότητα είναι η σπονδυλική στήλη της επιχείρησης. Θα εφοδιάσει εσάς και την επιχείρηση σας με δεξιότητες κατανόησης της οικονομικής πλευράς της επιχειρηματικής δραστηριότητας που ασκείτε. Θα εμβαθύνετε στην κοστολόγηση, εκτίμηση επιστροφής της επένδυσης, επενδυσεις και χρηματοδότηση απο εθνικούς και ευρωπαικούς πόρους. Λέξεις κλειδιά: Νομικές μορφές, πηγές χρηματοδότησης, μέθοδοι κοστολόγησης, επιστροφή της επένδυσης, εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά έργαλεία .

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Κώστας Δερμούσης

Business Growth Interventionist, Συγγραφέας

Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου

Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια
Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Αθανάσιος Πανταζής

Οικονομολόγος
Πρόεδρος Συλ. Οικονομολόγων Έβρου

Νεοκλής Στάμκος

CFO, Project Manager
ΚΕΠΑ

Γιώργος Θερίου

Αν Καθηγητής, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας
Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Ελίνα Κετικίδη

Digital Communication Manager at SEERC
Lecturer at CITY College, University of York Europe Campus

Μαρία Βρετοπούλου

Δικηγόρος Διαμεσολαβήτρια,
Νομική Σύμβουλος Επιμελητηρίου Έβρου

Λεωνίδας Σκερλετόπουλος

Marketing & Communications Expert
Διαχειριστής Light Hub

Χάρης Αθανασίου

Head of Brand & Social Media
Business Review Greece

Δημήτριος Βλάμης

Managing Director
Blue Rocket Content Agency

ΑΘΗΝΆ 2021-2025
“ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ”
Η δράση αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «ΑΘΗΝΑ 2021-2025: Επένδυση στη Γνώση» του Επιμελητηρίου Έβρου το οποίο έχει στόχο να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση. Μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων, επιχειρηματικές αποστολές, συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται η δυνατότητα φιλοξενίας νέων επιστημόνων από το εξωτερικό για την ανταλλαγή γνώσης αρχικά από το Επιμελητήριο Έβρου και προοδευτικά από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν.

Wave Wave

Συντονισμός

Με την υποστήριξη

Φόρμα συμμετοχής

Μετάβαση στο περιεχόμενο