Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τη δημιουργία του 1ου «Design Lab» στην Ελλάδα

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση η πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Το Επιμελητήριο Έβρου στηρίζει τη δημιουργία του 1ου «Design Lab» στην Ελλάδα

Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε έπειτα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Έβρου ο διεθνώς καταξιωμένος designer και σύμβουλος καινοτομίας, Δημήτρης Σκουρογιάννης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν  να πραγματοποιηθούν διερευνητικές επαφές με στόχο την ανάπτυξη του πρώτου «Design Lab»  στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της Π.Ε. Έβρου για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος της συμμετοχής τους σε ένα κύκλο ενεργειών. Η συμμετοχή, θα προσφέρει πρόσβαση σε νέα εργαλεία διαχείρισης καινοτομίας και εξωστρέφειας, αξιοποιώντας το χώρο του σύγχρονου design.

Δήλωση Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου για τη δράση:

«To πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ 2021-2025 (Επένδυση στη γνώση)  του Επιμελητηρίου έχει βασικό στόχο την ενίσχυση της θέσης της ΠΕ ΕΒΡΟΥ στην οικονομία της γνώσης. Η δράση του Design Lab μπορεί να προσφέρει μια διεύρυνση της αναπτυξιακής προοπτικής και να συνδέσει την ευρύτερη περιοχή με νέες ικανότητες αντίληψης για τη διαχείριση του απαιτητικού συγχρόνου κόσμου».

Δήλωση επικεφαλής του Design Lab :

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό ότι στο θεωρούμενο ακριτικό αυτό σημείο της χώρας, βρίσκει υποστήριξη μια δημιουργική προσπάθεια που μπορεί μόνο να οδηγήσει σε θετικότερο αποτέλεσμα για τους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της κοινωνικής εξέλιξης γενικότερα. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στις πρώτες επαφές με σημαντικές επιχειρήσεις της περιοχής, εκφράστηκε πραγματικό ενδιαφέρον για συνέργεια. Το Design Lab είναι σύμπραξη δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών και θα στεγάζεται στη φιλόξενη για την καινοτομία δομή του Επιμελητηρίου Έβρου, Light Hub».

Μετάβαση στο περιεχόμενο