Διανύουμε μια νέα εποχή στην οποία οι οικονομίες καθορίζονται από την γνώση που παράγουν και δέχονται. Η «οικονομία της γνώσης» είναι ένα όχημα που κινείται και ο Έβρος θα πρέπει να είναι συνεπιβάτης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τα κανάλια που θα μας επιτρέψουν να αντλήσουμε περισσότερη γνώση, να δημιουργήσουμε πιλοτικές δράσεις και προγράμματα τα οποία θα μας επιτρέψουν να την αξιοποιήσουμε.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ 2021-2025

Η οικονομία της γνώσης επικεντρώνεται στην ουσιαστική σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και αναφέρεται στην ικανότητα κεφαλαιοποίησης των επιστημονικών ανακαλύψεων και της εφαρμοσμένης έρευνας.

Η ταχεία εξάπλωση της γνώσης αλλάζει την οικονομία, σε μια οικονομία που εξαρτάται περισσότερο από το διανοητικό κεφάλαιο και τις δεξιότητες και λιγότερο από τη διαδικασία παραγωγής.

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ’ 2021-2025 του Επιμελητηρίου Έβρου, έχει σκοπό να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση. Μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων, επιχειρηματικές αποστολές και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται η δυνατότητα φιλοξενίας νέων επιστημόνων από το εξωτερικό για την ανταλλαγή γνώσης αρχικά από το Επιμελητήριο Έβρου και προοδευτικά από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.

Νέα - Δραστηριότητες

Δράσεις 

Δράσεις Light Hub 

540 +
Ωρες εκπαίδευσης
35 +
Ενημερωτικές εκδηλώσεις
53 +
Επισκέψεις ερευνητών & εμπειρογνωμόνων
4 +
επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων
3 +
επιχειρηματικές αποστολές

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ’ 2021-2025 αποτελεί μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου και δεν έχει ενταχθεί σε κάποιο ευρύτερο πλαίσιο προγράμματος χρηματοδότησης. Ο λόγος της μη ένταξης είναι ότι δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη για χρηματοδότηση ενός αντίστοιχου σχεδίου με συνέπεια να μην υπάρχει και δημοσιευμένη πρόσκληση. Συνεπώς, η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται απο ιδίους πόρους του Επιμελητηρίου Έβρου, ωστόσο κάποιες απο τις δράσεις που υλοποιούνται συγχρηματοδοτούνται απο φορείς και ενεργά προγράμματα. 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ’ 2021-2025 όπως αναφέρεται αποτελεί μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου και είναι μια προσπάθεια συλλογικού χαρακτήρα με ένα στόχο. Να αναβαθμίσουμε την ΠΕ Έβρου να δημιουργήσουμε γεφυρες γνώσης που θα γονιποιήσουν προοδευτικά την παραγωγής κεφαλαίου γνώσης. 

Αν έχεις κάποια πρωτοβουλία που ταυτίζεται με τους σκοπούς και τους στόχους του σχεδίου ή θέλεις να αποτελείς μέρος του σχεδίκου επικοινώνησε μαζί μας: 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-15:00

Τ 2551021745 – info@lighthub.gr

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ LIGHT HUB 

To Light Hub είναι η δομή στήριξης επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Έβρου. Kορυφαίοι άνθρωποι της αγοράς, συνεργάζονται για να έχεις πρόσβαση σε πρακτική γνώση.

Σύμμαχος και σύμβουλος
του επιχειρηματία

Μετάβαση στο περιεχόμενο